ASN Sportevent 2008 april

De reis

Laten we duidelijk zijn, we spelen dit keer met een vrouwenteam en vrouwen komen nou eenmaal vaak te laat. We hadden afgesproken om kwart voor 8 op centraal station Rotterdam te zijn. Ik stond daar met m'n zusje Lise en er stond daar nog niemand. Niet veel later kwam Jenifer er ook aan, onverwacht op tijd. Maar de rest kwam nog niet, maar gelukkig waren ze er al, maar ze stonden ergens anders op ons te wachten. Ook de supporters die met ons mee wilden reizen kwamen niet te laat. Sommige personen waren wat later, maar we konden de trein gelukkig wel halen.

We begonnen met ons eerste gebed op het perron toen we op de trein moesten wachten. De reis verliep oké, de trein was zoals ik het gewend was, maar in de overbeladen bus was het stik benauwd. Gelukkig was het niet moeilijk vinden en we gingen ons inschrijven. We zochten een plaats achterin de zaal als ons basis.

De wedstrijden

Wanneer de vrouwen klaar waren met omkleden was het al bijna tijd om te spelen. Na een gezamenlijk gebed liet ik ze wat warm lopen terwijl ik keek hoe andere teams spelen. We waren allemaal heel erg gespannen voor ons eerste wedstrijd. En ik had gehoord dat ons eerste tegenstander, The red sun een sterk team is.

Army of God vs The red sun

In de mail die ik kreeg stond dat we 2 minuten kregen om in te spelen om daarna 15 minuten wedstrijd te spelen. Sommige van ons team dachten dat ze aan het inspelen waren en de tegenstander kwam al meteen op een 1-0 voorpsrong. Dat was wel jammer, maar we speelden niet echt goed. We waren onervaren en de aanvaller van The red sun stond heel de tijd vrij. Langs de kant keken wij gespannen toe, maar hierna werd er niet meer gescoord en verloorden wij ons eerste wedstrijd met 0-1. Toch niet een slechte prestatie, maar we hadden wat meer van onszelf verwacht.

Ook kreeg ik na de wedstrijd het idee dat het niet helemaal de juiste kant op gaat. De spelers waren bekaf, hun gezichten helemaal rood en dat baarde mij zorgen. Vooral omdat de volgende wedstrijd al na 15 minuten gespeeld moet worden tegen DEViLLiSH en die 'kunnen' we niet verliezen. Omdat er in hun teamnaam het woord 'devil' zit.

Nog een mooi puntje: de scheidsrechter had op zijn blaadje gezet: Army of God - The red sun: 1-0. We waren wel zo eerlijk om aan te geven dat The red sun gewonnen had. 

Hieronder de wedstrijd tegen The red sun:

Hierna deden wij buiten in de frisse lucht ons gebed. We vroegen God om kracht en na wat strategie besprekingen gingen wij weer naar veld 1 om te wachten tot we kunnen spelen.

DEViLLiSH vs Army of God

In ons eigen team is dit de meest besproken wedstrijd van allemaal. Hoezo? Heel simpel, gewoon door hun teamnaam. Wij zijn Army of God en spelen voor God en als er dan een tegenstander is die begint met 'devil', dan willen wij zeker niet verliezen. Voordat ons eerste wedstrijd begon zag ik al dat DEViLLiSH best goed speelde, vooral die Nederlandse vrouw. Maar aan het begin van het spel stond ze niet op het veld. Het was heel spannend, maar geen van beide kon scoren.

Opeens zag ik de Nederlandse vrouw in het spel en dacht: wij moeten ook gaan wisselen. Deze Nederlandse vrouw van de tegenstander maakte ook de eerste goal en wij stonden achter! Er werd ook een doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter, anders was het 2-0 geweest. Toen dacht ik: wij moeten gaan zingen en zette Jenifer in. We zongen Shout to the north en God is echt geweldig. Niet lang daarna maakte Jenifer de gelijkmaker, maar daar bleef het nie bij. Ze scoorde nog twee keer en zette de score op 1-3! We konden het bijna niet geloven. De Nederlandse vrouw van DEViLLiSH maakte nog een doelpunt vanaf de zijlijn en zo werd het 2-3. Ons eerste overwinning!

Hieronder de wedstrijd tegen DEViLLiSH:

Dolblij gingen wij terug naar ons 'basis' en wilde ik gaan verzamelen om buiten weer te gaan bidden en ons God te danken voor deze mooie overwinning. Maar het team van DEViLLiSH ging klagen bij de scheidsrechter over de afgekeurde doelpunt. Er werd erg moeilijk over gedaan naar mijn mening, maar gelukkig bleef het resultaat ongewijzigd. We konden toen eindelijk God danken. Iedereen was echt blij en dat was mooi om te zien, vooral omdat wij zo hard getraint hadden en voor gebeden hadden.

FC Hu vs Army of God

Na ons eerste overwinning waren we erg ontspannen, misschien té. De hele wedstrijd hadden wj wel de overhand, maar we konden maar niet scoren. Er werd heel rustig gevoetbald. Maar op een gegeven moment begon de tijd toch wel erg te dringen. We moeten toch wel onze overwinningen behalen om door te kunnen naar de kwartfinales.

Ik keek op de klok en zag dat we maar zo'n 2 a 3 minuten over hadden. Ik verzamelde weer de jongens langs de kant en begonnen weer te zingen: Shout to the north en Wij willen dat Jezus wordt verhoogd. En wat gebeurde er toen? We kwamen tot scoren! Lise kreeg de bal toegespeeld van Jenifer en de bal ging langzaam de goal in stuiteren. En zo bleef de score 0-1 voor ons tot aan het einde.

Hieronder de wedstrijd tegen FC Hu:

En natuurlijk gingen wij weer buiten bidden en God danken. Op naar ons volgende wedstrijd!

Army of God vs I love Asian / ASN

Er werd ons verteld dat het team I love Asian heel erg sterk was. Ik had ze nog zien spelen tegen DEViLLiSH en vond ze snel en agressief spelen, een beetje geintimideerd waren we wel. We veranderden onze opstelling drastisch en gingen zwaar in de verdediging. De spelers waren ook beetje bezorgd en uiteindelijk hadden we verloren met een 4-0 nederlaag. Tja, geen vertrouwen hè en ze speelden ook erg goed.

Hieronder de wedstrijd tegen I love Asian / ASN

Tja, we hadden bij de wedstrijd weinig vertrouwen en dat is wel datgene wat God van ons vraagt. Dus we kunnen alleen onszelf tegen ons hoofd slaan. Uiteraard nog samen gebeden en ge-evalueerd.

Army of God vs Victoria Secret

Was het probleem van ons vorige wedstrijd 'weinig vertrouwen', dan is de wedstrijd tegen Victoria Secret toch wel een voorbeeld van het onderschatten van de tegenstanders. Tijdens de paar maanden training van Army of God hadden wij al een keer de kans gekregen om met hun te spelen. Mede daardoor hadden wij niet het gevoel dat zij een concurrent waren die veel tegenstand kon bieden. Terwijl wij niet wisten of wij al door waren naar de kwartfinales, begonnen wij aan ons wedstrijd. We dachten dat we moesten winnen om door te kunnen, dus de spanning was er, maar dat beseften we toen niet.

Eén van de spelers van Victoria Secret pakte op een gegeven moment de microfoon van de presentator en begon te roepen: "Victoria Secret yeah wooh" en op dat moment scoorden zij. We stonden achter! Wat later schoot Tiffany de bal naar het doel, maar die ging scheef; gelukkig tikte iemand van Victoria Secret de bal in eigen doel. Gelijkspel. En de score bleef 1-1 terwijl wij keer op keer kansen kregen om te scoren. Tot 30 seconde voor het einde toen Michelle, ons keeper de bal knullig weg ging werpen. We kregen net voor het einde een goal tegen. 1-2.

Dat was een schok voor ons en wij dachten dat wij niet meer door gingen naar de kwartfinales. Maar toen gingen we kijken en wat een fijne verrassing! We zijn door!

Hieronder de wedstrijd tegen Victoria Secret

De penalties

Ik weet niet precies wat het was, maar er werd penalties geschoten. Ik heb er weinig van meegemaakt, omdat ik moest plassen.

De kwartfinale tegen Infinity

We waren vol dankbaarheid, dankbaar dat we door de poule-wedstrijden waren. Ik vroeg aan iemand wie de eerste was van poule B, want wij werden vierde in ons poule. En iemand zei dat het Crew 076 was. En er werd gezegd dat ze heel goed waren. In termen van techniek en spel-ervaring, individuele kwaliteiten zouden we het zeker afleggen. Wat moest de opstelling worden? Grote kans dat dit ons laatste wedstrijd wordt, menselijk gezien dan.

Normaal gesproken zou je de sterkst mogelijke opstelling gebruiken om toch een kans te maken. Maar we besloten toch om spelers die niet zo vaak waren komen opdagen bij de trainingen, om hen als eerst in te zetten. Want wie weet heeft God wel een wonder voor ons. Ik moest toen denken aan een stuk uit de Bijbel over Gideon. Dat God het leger van Gideon verkleint tot 300 man en met deze 300 man een volwaardige leger te verslaan. Menselijk gezien onmogelijk, maar deze 300 man versloeg het leger van de Midianieten. Niet op eigen kracht, want ze deden bijna niets. Maar het bleek uiteindelijk niet Crew 076 te zijn die eerste werd van poule B, maar Infinity.

Met de gedachte van 'iedereen moet in de wedstrijd spelen' en 'wie weet wat God met ons zal doen' genoten wij van de wedstrijd. Het was veruit de beste wedstrijd die ons team gespeeld hadden, ook al verloren we met 1-0. Ook al hadden we verloren, we waren allemaal dankbaar dat we konden spelen en getuigen.

Hieronder de wedstrijd tegen Infinity

 

De finales

Uiteindelijk gingen wij de finales nog bekijken. Hieronder heb ik twee video's, een 1/2 finale tussen DEViLLiSH en The red sun en de finale tussen I love ASN en DEViLLiSH.

Hierna gingen wij op veld 2 nog wat voetballen, de jongens van AoG tegen de meisjes van AoG. Het was zo gezellig, maar ook vermoeiend. Daarna vonden wij het welletjes om naar huis te gaan, nog wat meegeholpen met het opruimen van de zaal.

De bus was vol, de trein was vol en éénmaal in Rotterdam zijn we met z'n allen wezen eten. We hadden de hele dag niets gegeten, dus iedereen was uitgehongerd. We vraten als varkens, het was zo hilarisch.

Volgende toernooi zijn we weer van de partij! 

Leer onze leden kennen! Klik op de random afbeelding hieronder, of ga naar de teams-pagina


  • 14 november
    Zaalvoetbal Ridderkerk
  • 28 november
    Zaalvoetbal Ridderkerk
  • 19 december
    Zaalvoetbal Ridderkerk
uitgebreide agenda